Održan seminar u Žitištu o fondovima Evropske unije

Bez autora
Nov 28 2012

U Žitištu je održan seminar pod nazivom “Šanse Vojvodine u evropskim fondovima” u organizaciji Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. Seminaru su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, udruženja građana i neprofitnih organizacija iz opštine Žitište.Predstavnica Fonda upoznala je učesnike sa pravilima finansiranja kroz evropske fondove pripremajući ih za novi programski period Evropske unije od 2014. do 2020. godine.

Održan seminar u Žitištu o fondovima Evropske unijeU Žitištu je održan seminar pod nazivom “Šanse Vojvodine u evropskim fondovima” u organizaciji Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

Seminaru su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, udruženja građana i neprofitnih organizacija iz opštine Žitište.

Predstavnica Fonda upoznala je učesnike sa pravilima finansiranja kroz evropske fondove pripremajući ih za novi programski period Evropske unije od 2014. do 2020. godine.

Istaknuta je i važnost zajedničke saradnje opština i mesnih zajednica sa Fondom u cilju definisanja prioriteta i kreiranja strategija razvoja sličnih evropskim. Učesnicima su takođe predstavljene mogućnosti koje pruža Kancelarija Vojvodine u Briselu, kao i prvi broj brošure “Vojvodina WORLD”.

Tokom razgovora uočeni su izazovi sa kojima se suočava opština prilikom pripreme projekata, kao i nedostatak kapaciteta za kvalitetno ispunjavanje uslova Evropske unije, te je stoga dogovorena obuka za pisanje projekata koju će Fond održati početkom 2013. godine.

Na poziv predstavnika opštine Mali Iđoš, predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine održaće četvorodnevnu obuku na temu pisanja i pripreme evropskih projekata.

Prvi deo obuke realizovaće se u ponedeljak i utorak, 3. i 4. decembra, a drugi deo 17. i 18. decembra 2012. godine.

Obuka je namenjena zaposlenima u opštinskoj upravi, kao i predstavnicima drugih institucija zainteresovanih za ovu temu. Ideja je da po završetku obuke polaznici budu osposobljeni da samostalno formulišu projekte i konkurišu za sredstva iz evropskih fondova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik